.

Arhiva novosti
26.11.2009. - KVAR NA CENTRALNOM GREJANJU
Vlasnik stana 108 ima problem sa curenjem cevi sistema centralnog grejanja, pa je celoj zgradi isključeno grejanje, čiji se popravak očekuje u toku sutrašnjeg dana.
22.08.2008. - LEVI LIFT POPRAVLJEN
Motor levog lifta je danas montiran i lift je pušten u rad. Zahvaljujem se svim komšijama na strljenju i toleranciji.
16.08.2008. - LEVI LIFT NE RADI
Danas nam je crko motor od levog lifta, te apleujem na komšije da koriste desni lift. Također skrećem pažnju komšijama da ne opterećuju preterano desni lift koji za sada jedini radi u našem soliteru.
Levi lift ce biti popravljen za najduže sedam dana.
jul 2008. - Odvod kišnice ispred garaža
Nakon višečasovnih pokušaja da se otpuše odvodi vode kišnice ispred ulaza u garaže utvrđeno je da je u pitanju prekid odvodne cevi. Pretpostavlja se da je korenje stabala ušlo u cevi.
Ove godine ćemo otpočeti radove kopanja, odnosno zameni postojećih cevi kao i širenju samog slivnika za prijem vode kišnice, kako bi jednom rešili ovaj problem, koji traje već više desetina godina.

april 2008. - OGLAŠAVANJE U STAMBENIM ZGRADAMA
Stambene zgrade imaju velike probleme sa oglasnim reklamama koje se ubacuju u poštanske sandučiće vlasnika stanova, lepe po ulaznim vratima stambenih zgrada, kače na vrata stanova, stavljaju na pod ispred vrata stanova, lepe na staklene površine oglasnih tabli, lepe po spoljnjoj fasadi stambenih zgrada, jer se stvara velika količina smeća, ruži izgled zgrade a samim time i grada.
Često se dešava da vlasnik stana baci i neki račun, uz gomilu reklama, koje zatekne u poštanskom sandučiću.
Ovim putem obaveštavam sve predsednike Skupština stanara i kućnih saveta da je na osnovu Zakona o oglašavanju Republike Srbije zabranjeno oglašavanje na površinama koje nisu javne ukoliko oglašivač nema saglasnost vlasnika, odnosno predsednika Skupštine stanara ili kućnog saveta, kako je definisano članom 27. i članom 29. Zakona.Takodjer apelujem na gradske i opštinske inspekcijske organe da preduzmu mere protiv ovog oblika oglašavanja sprovodeći u delo Kaznene odredbe Zakona o oglašavanju Republike Srbije.

15.10.2007. - GREJANJE U NAŠEM SOLITERU
Danas je u našem soliteru isključeno centralno grejanje, jer je, u jednom stanu, na četvrtom spratu pukla cev od grejanja. Navečer, kad je trebalo biti pušteno centralno grejanje (oko 18:00 casova) uvrđeno je da je u podstanici pukao gumeni prsten, koji povezuje dve cevi.
Očekujemo da ekipa beogradskih Toplana otkloni kvar u toku sutrašnjeg dana.
30.09.2007. - DAN ŽALOSTI U BEOGRADU
Povodom smrti gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića današnji dan je proglašen danom žalosti na teritoriji grada Beograda.

Predsednik zgrade:
"Kad god sam imao problem, u zgradi koju vodim, obraćao sam se tebi, koji je uvek imao vremena i za naše probleme nagomilane vremenom izolacije. Na svaki moj dopis si mi odgovarao, pronalazeći rešenje naših problema.
Hvala ti na svemu, hvala ti na primeru kako se vodi grad, opština, zgrada. Ostaje da nastavimo tvojim stopama....napred....jer
ŽIVOT NEĆE I NE MOŽE DA ČEKA !"
20.07.2007. - VELIKE VRUĆINE
Zbog velikih vrućina Predsednik zgrade je otvorio prozore staklene kupole na krovu zgrade, te svi vlasnici stanova koji nemaju klimu mogu otvoriti vrata svog stana čime će stvoriti promaju, te verujemo da će time olakšati sebi ove dane.
Pregled informacija o dežurnim zdravstvenim ustanovama
TERMO ZAŠTITA LIFTOVA
Zbog velikih vrućina može se desiti da liftovi povremeno ne rade, jer imaju termozaštitu te ukoliko se motor lifta pregreje automatski će se isključiti.
23.06.2007. - Završeni radovi na adaptaciji prilaza zgrade
Danas su završeni radovi adaptacije betonskog prilaza našeg solitera, čime je pored ostalog renoviran deo namenjen licima sa invaliditetom, tako da ce sada lica sa količima imati lakši pristup soliteru. Naravno, ovaj deo će omogućiti i lakše korišćenje osobama sa biciklom, dečijim kolicima i slicno.

Danas je obijen deo fasade na zajedničkoj terasi i presvučen novim slojem betona. Deo zida je adaptiran jer je postojeći malter propao i ispucao. Novi sloj betona je stavljen sa mrežicom kako bi bio jači i postojaniji.

Jedan od odvoda vode sa zajedničke terase je obložen mrežicom i premazan zaštitnom smolom, kako bi se sprečilo curenje ili prolaženje vode van odvodne kape oluka.
20.06.2007. - BETONIRANJE PRILAZA ZGRADI
Danas će otpočeti radovi na adaptaciji postojećeg, betonskog prilaza zgradi, koji je ispucao i propao, jer je loše urađen. Radovi će se obavljati u dve faze, kako bi vlasnici stanova mogli nesmetano ulaziti u našu stambenu zgradu. Verujem da ćemo dobiti lepši i civilizovaniji ulaz zgrade.
maj mesec - ZAMENA DOTRAJALIH DELOVA LIFTA
Ovih dana će otpočeti radovi na zameni delova desnog lifta, te će se pustiti u rad lift na spratovima koji do sada nisu radili. Radove izvode majstori Davida Pajića Dake.
23.05.2007. - MENJANJE OLUKA
Danas u toku dana će otpočeti radovi na menjanju oluka. Oluk koji se menja se nalazi na poslednjoj etazi našeg solitera, odnosno na ploči zgrade. Pored ovih radova izvršiće se i fiksiranje pokrovnog lima zida na zajedničkoj terasi.
14.05.2007. - POSKUPLJENJE STRUJE
S obzirom da radnici EPS-a nisu danas izvršili čitanje stanja električnih brojila vlasnika stanova predsednik Skupštine stanara će izvršiti popis stanja i proslediti EPS-u. S obzirom da se struja obračunava od 15.05.2007. godine po novoj ceni sa ovim popisom stanja će se prijaviti EPS-u stvarno stanje potrošnje do poskupljenja svakog od vlasnika stanova u našem soliteru.
12.05.2007. - ISKLJUČENJE VODE
Oko 12:00 časova Beogradski vodovod je isključio vodu na području Novog Beograda. Obavešteni smo da će se stanje normalizovati do 16:00 časova. Sve informacije možete dobiti na telefonu broj: 011/3606606
01.04.2007. - ZAMENJENA BRAVA NA ULAZNIM VRATIMA
Danas je zamenjena brava na ulaznim vratima naše zgrade.
09.02.2007. - PUKLA ZAJEDNIČKA VODOVODNA CEV
Danas u toku dana je primećeno i prijavljeno nadležnima da je pored stana 44, u našem soliteru pukla zajednička vodovodna cev. Pozvani su majstori stambenog koji su otklonili kvar do 19:00 časova.
11.11.2006. - POŽAR U AUTUOMOBILU
Oko 18:00 časova izbio je požar na elektro instalacijama automobila parkiranog ispred naše zgrade. Do požara je došlo prilikom paljenja vozila od strane vlasnika, a pretpostavlja se da je kvar bio na elektro instalacijama vozila. Požar je brzo saniran protivpožarnim aparatom, a u međuvremenu su došli i vatrogasci sa MUP-om. Sve se odigralo u periodu od nekoliko minuta. Na svu sreću nije niko stradao te ovom prilikom apelujem na sve vlasnike vozila da prekontrolišu instalacije u svom autu i obezbede protivpožarni aparat u automobilu.
15.10.2006. - CENTRALNO GREJANJE
Ovih dana je otpočelo probno centralno grejanje te svi vlasnici stanova kojima grejanje ne radi ili imaju problem sa pojedinačnim grejnim telima mogu da se obrate na telefone Beogradskih toplana, ispisane na našem internet sajtu.
07.09.2006. - ZAMENA SAJLE NA DESNOM LIFTU
Majstori rade na našem desnom liftu i menjaju sajlu koja je pukla. Desni lift će danas biti pusten u rad, kad radovi na zameni sajle budu završeni.
04.09.2006. - ISKLJUČEN DESNI LIFT IZ POGONA
Na desnom liftu je pukla sigurnosna sajla tako da ovih dana desni lift neće raditi, dok se ne kupi i zameni sajla.
13.08.2006. - KABLOVI ELEKTRIČNIH UREĐAJA U STANOVIMA
Danas je predsednik pozvan u stan 108 na poziv vlasnice stana kako ona kaže: "Čula sam da je nešto puklo i sevnulo iza mog frižidera".
Vizuelnim pregledom utvrđeno je da se iza frižidera, na kablu koji ga napaja el. energijom pojavljuje mali plamen. Frižider je isključen i vlasnica stana će pozvati električara.
Ovaj tekst ispisujemo kao apel ostalim domaćinstvima da provere kablove svojih električnih uređaja u stanu i spreče havariju. Iz razgovora sa EPS-om rečeno nam je da se to dešava jer kablovi nisu adekvatni, po debljini, pa dolazi do grejanja i gorenja kabla a samim tim i mogućeg požara u stanu.
Zamislite da vlasnica stana nije bila kod kuće!
10.08.2006. - Ugovori o preuzimanju mernih uređaja od EPS-a
Dana 10.08.2006. godine pojedini vlasnici stanova su dobili Ugovore od strane EPS-a o preuzimanju mernih uređaja.
Predsednik zgrade se raspitao kod EPS-a o čemu se tu radi i rečeno mi je da se vlasnici stanova koji su dobili Ugovore vode kod EPS-a kao vlasnici svojih električnih brojila, te ukoliko ne potpišu Ugovor oni će o svom trošku otklanjati sve vrste kvarova na svojim brojilima, dok oni kojima je vlasnik EPS neće, već će te kvarove otklanjati EPS.
Broj telefona centrale EPS-a u Zemunu je 011/3160-212 i u Masarikovoj ulici 011/3616-706
Prskanje protiv buba rusa i buba švaba
Dana 21.07.2006. godine predsednik Skupštine zgrade je kupio pumpu od 10 lit. i sredstva u poljoprivrednoj apoteci za prskanje protiv "buba rusa" i "buba švaba". Oko 17:00 časova počećemo prskanje sredstvom protiv buba i to zajedničke prostorije-u nivou podruma, hodnik zgrade, lift, garažu. Prskanje se obavlja po podu, po ivicama prostorija sredstvom za uništavanje buba i ima jači miris, koji brzo isparava. Ovom akcijom smanjićemo kolicinu buba u našoj zgradi. Vlasnici stanova koji žele, mogu zadužiti pumpu i isprskati svoj stan i stan svog komšije-ice ako su vlasnci tih stanova starije osobe.
Sastanak Skupštine zgrade
Dana 20.07.2006. godine sa početkom u 19:00 časova održan je sastanak Skupštine zgrade sa dnevnim redom:
1. Finansijsko stanje zgrade
2. Održavanje zgrade i čišćenje
3. Razno
Na sastanku je predsednik izneo finansijsku kalkulaciju zgrade, bilanse, godišnje obračune u kojima je detaljno objašnjeno koliko zgrada ima godišnje prihode i rashode, kao i šta je sve urađeno do sada i sta je u planu da se uradi.
Između ostalog dogovoreno je da se otpočne akcija sakupljanja potpisa vlasnika stanova da bi se donele važne odluke vezane za budućnost zgrade, a posebno o liftovima i fasadi zgrade.

Radovi na vratima i podovima liftova
Od 17.07.2006 u našoj zgradi će početi radovi na zameni podova lift kabina, učvršćivanju zidova liftova, kao i kontakata. Takođe će i vrata koja su blokirana po spratovim biti sukcesivno puštana u rad.
11.07.2006. - Umanjenje računa za KDS
Na osnovu zahteva predsednika Skupštine zgrade od 26.05.2006. godine našoj zgradi je odobreno umanjenje KDS računa za mesec jul 2006 zbog prekida KDS sistema u maju 2006.
07.07.2006. - Kratkotrajan kvar levog lifta
Oko 15:00 časova utvrđeno je da je levi lift u kvaru. Pozvan je majstor i lift je u funkciji.
06. i 07.07.2006. - Održana nacionalna stambena konferencija pod nazivom "KA NOVOJ STAMBENOJ POLITICI REPUBLIKE SRBIJE"
Danas 07.07.2006. godine je u Sava Centru, sa početkom u 09:00 časova održan drugi deo nacionalne stambene konferencije, na kojoj su učestvove mnogobrojne zvanice kao i naš predsednik Skupštine zgrade, a na poziv UN-HABITAT-a i Ministarstva za kapitalne investicije Vlade Republike Srbije, kao pozitivan uzor održavanja stambene zgrade.
Kao predsednik Skupštine zgrade sam izneo cenjenom skupu probleme sa kojima se susreću predsednici Skupština zgrada, sa kojima sam u kontaktu, kao i vlasnici stanova (zapuštene zajedničke prostorije, nemar pojedinih predsednika Skupština zgrada, uzurpacije zajedničkih prostorija, koje su jedini način ostvarivanja prihoda jedne zgrade itd).
Konferencija je kao cilj imala poboljšanje uslova stanovanja vlasnika stanova, socijalnih kategorija stanovništva odnosno priprema za menjanje Zakona koji regulišu prava vlasnika stanova i dr., a sve u cilju lepšeg i udobnijeg života.
Ovom vešću obaveštavam sve predsednike Skupština zgrada, sa kojima sam kontaktirao da sam izneo, u kratkim crtama, svu problematiku o kojoj smo pričali, sa kojom smo se susretali i jos se susrećemo u radu sa stambenim zgradama.

06.07.2006. - Vrata liftova
Danas su otpočeli radovi na sukcesivnom puštanju nekih vrata liftova koja su blokirana. Od danas su u funkciji vrata desnog lifta na prvom spratu, tako da sad rade na prvom spratu oba lifta.
Kod ostalih vrata će se raditi sukcesivno na otklanjaju uzroka i zameni delova da bi se sva vrata stavila u funkciju.
30.06.2006. - Pušten u rad video nadzor u prizemlju zgrade
Obaveštavaju se vlasnici stanova da su u prizemlju naše stambene zgrade postavljene četiri kamere u boji i da su puštene u rad. Sliku kamera možete posmatrati preko Vaših TV prijemnika koji su priključeni na KDS sistem.
Sistem je osmišljen tako da na jednom ekranu posmatrate četiri kamere odjednom, pri čemu se na ekranu prikazuje sat. Sliku tražite normalno kao i neki kanal TV programa.
Kamere pokrivaju: ulazna vrata sa interfonom, "predsoblje" prema ptt sandučićima, jer se sledeće godine planira da se kupe novi ptt sandučići i biće svi na jednom zidu, a preostale dve kamere pokrivaju svaka po jedan lift.
Primećeno je da je "predsoblje" zgrade već čistije, odnosno da se reklamni materijal iz ptt sandučića ne baca po podu.

24.06.2006. - Video nadzor u prizemlju zgrade
Danas je delimično postavljena oprema za video nadzor prizemlja, a puštanje u rad će biti obavljeno u toku sledeće sedmice.
Četiri video kamere će nadgledati prizemlje zgrade od kojih jedna ulazna vrata ("interfonska"), preko koje će vlasnici stanova moći videti ko im zvoni na interfon, dve kamere će nadgledati svaki ulaz u lift i jedna kamera će nadgledati deo zida gde se sada nalazi jedan deo ptt sandučića jer je u planu da se sledeće godine kupe novi ptt sandučići i postave na jedan zid.
Verujemo da će kamere bolje čuvati imovinu naše zgrade, kao i sprečiti bacanje reklamnog materijala iz ptt sandučića na pod zgrade.
Sliku kamera će vlasnici stanova moći gledati preko svog TV prijemnika, odnosno KDS sistema, a vlasnici koji nemaju KDS sistem neće biti u mogućnosti da posmatraju sliku kamera, što je veliki nedostatak, međutim da bi omogućili svim vlasnicima stanova da imaju sliku kamera preko svojih TV ekrana je skup i dug proces jer bi to podrazumevalo izvođenje kablova do svakog stana.
Kad kamere budu puštene u rad postaviće se obaveštenje na oglasnu tablu, kao i na naš internet sajt.
23.06.2006. - Telefonski dvojnici
Uskoro treba da budu otpočeti radovi na prebacivanju telefonskih dvojnika u našoj stambenoj zgradi, na direktne telefonske linije, odnosno prebacivanje sa analogne ISKRA, na digitalnu ALCATEL 1000 E10 telefonsku centralu.
Danas su dolazili radnici Telekoma da vide šta im sve treba od opreme, pa će jedan dan doći i da je ugrade.
14.06.2006. - Prevođenje skupštine zgrade u privredni registar?
Obaveštavamo sve predsednike skupština zgrada koji su nas kontaktirali povodom prevođenja zgrada u Agenciju za privredne registre da smo se detaljno raspitali kod opštinskih organa i u Agenciji za privredne registre te nam je rečeno da se zgrade neće evidentirati u Agenciji za privredne registre.
14.06.2006. - Ugradnja i instalacija video nadzora u našem soliteru
Radovi oko ugradnje video nadzora u našem soliteru su se otegli zahvaljujući radnicima KDS-a, koji već mesec dana ne mogu naći slobodne radnike koji će biti prisutni prilikom priključenja kablova na sistem KDS-a.
U dogovoru sa nadležnima nas soliter će dobiti video kamere najkasnije do 05.07.2006.godine
19.05.2006. - Ugradnja i instalacija video nadzora u našem soliteru
šDana 19.05. - petak u nasem soliteru su trebali započeti radovi na instalaciji video nadzora. Radovi na ugradnji video nadzora su odloženi zbog uskladjivanja slobodnog vremena sa KDS-om koji treba da priključi sistem video nadzora na svoju instalaciju.
Očekuju se radovi u periodu od 22.05. - 27.05.2006.godine
03.04.2006. - Zamena delova na desnom liftu
Od 03.04.2006. godine na našem desnom liftu je u toku zamena delova lifta. Dok traje zamena radiće samo levi lift. Brzina izvođenja radova zavisi od Javnog preduzeća za stambene usluge.
24.03.2006. - Popravka centralnog grejanja
Jutros je naš soliter osvanuo bez centralnog grejanja. Majstori iz Beogradske toplane su došli na lice mesta i stan 96 i utvrdili da treba zavariti novu cev. Obavešten sam od strane majstora da će doći ekipa za varenje danas u toku dana te da će grejanje tada biti pušteno u rad. U hodniku su iskopane rupe u zidovima pored stanova 96 i 88 koje će toplana sanirati.

Danas oko 11:45 časova je nestalo vode u našem soliteru te sam na info telefonu 011/360-6606 Beogradskog vododvoda obavešten da je uzrok nestanka vode nestanak struje na crpnoj stanici.
23.03.2006. - Curenje instalacija centralnog grejanja
Danas od oko 19:00 časova isključeno je centralno grejanje u našoj zgradi jer je vlasnik stana 96 prijavio curenje iz instalacija, te je voda probila kod komšije u stan 88.
Radovi će biti završeni sutra ujutro i grejanje pušteno u rad.

Danas je bio i prekid u snadbevanju stanova vodom zbog kvarova na instalacijama vodovoda van naše zgrade. Voda je došla oko 21:00 čas.
07.03.2006. - Popravak pumpe
Pumpa koja sluzi za odvođenje vode iz podrumskih prostorija je popravljena.
U slučaju poplave od havarije sistema centralnog grejanja ili ventila vodovodnih instalacija u podrumskim prostorijama voda se nakuplja u garaži naše stambene zgrade te je mukotrpno njeno izbacivanje, a u samoj garaži ne postoji sistem za odvođenje takvih voda. Danas je popravljena pokvarena pumpa, tako da u slučaju poplave ta pumpa se uključuje automatski i odvodi vodu u sistem otpadnih voda.
Ovom popravkom je rešen jos jedan vitalan problem naše stambene zgrade.
04.03.2006. - Kratkotrajan nestanak struje
Oko 11:00 časova u našoj stambenoj zgradi došlo je do nestanka električne energije. Oko 11:00 časova u našoj zgradi prekinut je dovod jedne faze. Pozvani su radnici EPS-a koji su utvrdili da je pregorio visokonaponski osigurač u metalnom ormaru van naše stambene zgrade.
Pozvani su i radnici hitnih intervencija Javnog stambenog preduzeća da izbave tri lica iz lifta. Liftovi su prestali sa radom zbog nestanka el. energije.
Oko 13:00 časova kvar je otklonjen, a liftovi su otpočeli svoj normalan rad.
Iz razgovora sa majstorima, na terenu, utvrdjeno je da je električni ormar ugrađen nepropisno, jer nije odvojen od zemlje betonskim poštoljem, već se nalazi u istoj ravnini sa zemljom, što omogućava vodi, lišću i sličnim predmetima ulazak u ormar.
Predsednik Skupštine zgrade će se obratiti nadležnima iz Skupštine grada i EPS-a po pitanju otklanjanja ovog nedostatka, koji je urađen otkako je ormar postavljen, odnosno od uselenja u zgradu.
11.02.2006. - Sprečen požar
Oko 17:00 časova u našoj stambenoj zgradi sprečen je mogući požar električnih instalacija. Sasvim slučajno dok sam se vraćao iz poslepodnevne šetnje primetio sam da u prizemlju naše stambene zgrade mirušu nagoreni električni kablovi. Traženjem mesta odakle miris dolazi utvrđeno je da miris dolazi iz podstanice. Ulaskom u podstanicu video sam da voda iz jedne pumpe (centralnog grejanja) curi i sliva se preko kablova, koji se nalaze ispod pumpe. Kablovi su otvoreni i nisu zaštićeni zaštitnom kutijom. Isključio sam dovod električne energije u celoj podstanici i pozvao ekipu Beogradskih toplana, koji su došli za dva sata. Radnici Beogradskih elektrana su isključili jednu pumpu (ta iz koje curi voda) i ostavili jednu da radi do ponedeljka kad treba doći ekipa, kako bi imali grejanje u zgradi, i odneti pokvarenu pumpu na remont.
Verujemo da neće i ta jedna pumpa crknuti pa da ostanemo bez grejanja. 

20.12.2005.- Zapušenje kanalizacionih cevi jedne vertikale
Danas u periodu od 14:00-14:30 treba da nam stigne ekipa gradskog stambenog preduzeća i da otpuši kanalizacionu cev vertikale u pravcu stana 5 u prizemlju.

- oko 13:30 u stanu broj 56 je pukla vodovodna cev u kupatilu, tako da smo nakratko bili bez vode, jer je vrsena zamena vodovodnog ventila u kupatilu stana.


28.11.2005.- Neplaćanje grejanja
Danas sam obavešten dopisom, od strane gradske uprave, da je na osnovu žalbi po pitanju grejanja u našoj zgradi, za dane 15, 16, 17 i 18.10.2005.god. odobrena bonifikacija u iznosu od 100% za ceo stambeni objekat, jer te dane nismo imali grejanje u našem soliteru.


07.11.2005.- Jedan lift ne radi
Levi lift od danas ne radi, jer se na njemu menjaju koturovi koji namotavaju sajlu lifta. Čim koturovi budu zamenjeni lift će biti pušten u rad.


19.10.2005.- Radnici elektrane uspostavili grejanje u našem soliteru
Danas je uspostavljeno grejanje u našem soliteru. Priznajemo da nije kao sto je bilo prošle godine, ali videćemo kako će biti kad krenu hladniji dani.


18.10.2005.- Nema grejanja u našem soliteru
Jutros smo se probudili bez grejanja u našim stanovima. Pozvani su majstori iz beogradskih toplana, koji su "otklonili kvar", međutim konkretno u mom stanu sad ne radi jedan radijator. S obzirom da mi je stan od 41,00 m2 taj jedan je dovoljno da ne radi da bi se u stanu osetila hladnoća.

VAZNO OBAVESTENJE povodom centralnog grejanja:
Danas sam zvao skupstinu grada, odelenje za energetiku na telefon 011/308-3813 koje me je obavestilo da je donesena odluka Skupstine grada da vlasnici stanova koji nisu imali centralno grejanje nece platiti za te dane grejanje ukoliko to isto prijave na telefon komunalne inspekcije 322-7000. Poslove oko nedostatatka centralnog grejanja kao i neplacanje za dane za koje nismo imali centralno grejanje vodi g-dja Radmila Djordjevic, komunalni inspektor i ona se moze dobiti na telefon 011/275-0135
Predsednik skupstine stanara ce pozvati nadleznu inspekciju da izidju na teren u nasoj stambenoj zgradi.


17.10.2005.- Slabo grejanje u stanovima našeg solitera
Primećeno da je u stanovima u našem soliteru jako slabo grejanje, a oko 16:00 časova grejanje se smanilo na minimum toliko da je u stanu hladno.


16.10.2005.- Pocela grejna sezona u nasem soliteru
Pored mnogobrojnih intervencija i poziva Beogradskih toplana danas poslepodne (oko 18:00 časova) je uključeno centralno grejanje i u našem soliteru. Radijatori su mlaki, ali verujemo da neće tako biti i u hladnijim danima.


15.10.2005.- Počela grejna sezona u Beogradu
Danas je počela grejna sezona u Beogradu, međutim u našoj stambenoj zgradi nije!
Predsednik skupštine stanara je zvao beogradske toplane na telefon 011/209-30-11 na koji se uzastopno niko ne javlja sem aparata koji pušta opernu muziku i daje obaveštenje da sam dobio beogradske toplane i da se reklamacije na grejanje primaju do 19 časova. Uzaludno sam pokušavao dobiti toplanu kako bi samo proverio da li je grejanje stvarno počelo i zašto ga u našoj zgradi nema pa se pitam šta bi bilo da mi curi radijator u stanu ili nekom mom komšiji u zgradi?!?!
S obzirom na ovakav rad, od strane beogradskih toplana, predsednik Skupštine stanara će poslati fax gradonačelniku grada Beograda, jer je nehumano da se na telefon za reklamacije ne javlja niko kao ni na ostale telefone za primanje reklamacija u samom početku grejne sezone.


21.09.2005.- Prelazak sa analogne na digitalnu telefonsku centralu optičkim kablom
U toku su pripreme i radovi da se naš soliter prebaci na digitalnu centralu. Biće uveden opticki kabl čime će usluga Telekoma Srbije biti mnogo bolja. Naš soliter je jedan među prvima koji će dobiti takav kabl.
Svi vlasnici koji su dvojnici, uvođenjem ovog kabla, neće više imati dvojnike, a linije će biti mnogo bolje u praktičnom smislu.


20.09.2005.- Izmene na sistemu centralnog grejanja
U našem soliteru otpočeti su radovi na sistemu centralnog grejanja, gde će se "ručni" ventili zameniti automatskim, tako da verujemo da će grejanje ostati i dalje dobro kao što je i bilo, a ako ne bude žalićemo se nadležnima.
Svi vlasnici stanova koji imaju bilo kakvih problema po pitanju centralnog grejanja treba da izvrše prijavu na dežurne telefone toplane.


01.09.2005.- Radovi na hidroizolaciji ploče
Otpočeti su radovi na hidroizolaciji ploče na našem soliteru. Radovi su urađeni po instrukcijama Javnog preduzeća za stambene usluge a radove je izvodio vlasnik reklamnog panoa na zgradi.

Ovako izvedenim radovima ne bi trebalo da bude više problema sa vlaženjem u stanu ispod reklamnog panoa.15.06.2005.- I faza radova u zgradi
U našem soliteru završeni su radovi kompletnog krečenja solitera, gletovanja zidova u prizemlju i farbanja cele konstrukcije lifta. Prilikom krečenja ustanovljeno je da na 14. nivou i 4-om spratu solitera zidovi nisu nikako krečeni, tako da je na tim nivoima bilo nemoguće prekriti prljavštinu i žutilo od nekadašnje vlage, posebno na 14 nivou, gde je nekad prokišnjavalo godinama od staklene kupole, na krovu zgrade. U II fazi radova biće ofarbane belom bojom pločice u prizemlju solitera, jer ih je bilo nemoguće skinuti sve, zato što je deo pločica lepljen u beton. U II fazi takođe će biti odrađeno pranje stakala lift konstrukcije, koje nije nikad oprano od useljenja solitera i pranje podova hodnika.
Drago mi je da su mnogi vlasnici stanova zadovoljni osetnom čistoćom našeg solitera nakon krečenja, koje je bas bilo neophodno našem soliteru.


27.05.2005.- Radovi u zgradi
Početkom juna meseca otpočeće ovogodišnji radovi u našoj stambenoj zgradi, kojima se planira okrečiti ceo soliter, ofarbati metalni delovi zgrade (cela lift konstrukcija, rukohvati i dr. ) i postaviti jedna kamera na ulazu u zgradu. Nakon radova planira se čišćenje svih spratova u soliteru.


05.05.2005.- Problemi sa radom liftova
Danas su popravljana naša dva lifta i oba su popravljena.
S obzirom na činjenicu da na nekim spratovima vrata liftova nisu u funkciji danas su osposobljena vrata na prvom spratu, na levom liftu, a na insistiranje predsednika skupštine stanara zbog starijih osoba koje žive na prvom spratu našeg solitera.


03.05.2005.- Članak o Skupštinama stanara u Beogradu
Danas je objavljen clanak u Kuriru o higijeni i životu u višespratnicama na području Novog Beograda, gde je pomenut rad i dešavanja u nasem soliteru.


april.2005.- Krađa akumulatorske rasvete
U aprilu mesecu je primećeno da nam je neko na stepeništu, u našoj stambenoj zgradi, pokrao akumulatorska rasvetna tela koja su bila postavljena na svakom spratu po jedno. O tome je obavešten MUP Novi Beograd.
S obzirom na činjenicu da su akumulatorska rasvetna tela neophodna ovakvom soliteru, u slučaju nestanka električne energije, predsednik zgrade je odlučio da ponovo postavi rasvetna tela u 2005.-oj godini, ali ovog puta u samom staklenom oknu od lifta, tako da će biti nepristupačna za lopove, a njihova svetlost će prolaziti kroz staklo i tako osvetljavati stepenište u slučaju nestanka električne energije.


12.04.2005.- Okončani radovi na izolaciji ploče
Danas su završeni radovi na zameni hidroizolacionog sloja na ploči našeg solitera, čime će vlasnici stanova na četrnaestom spratu imati sigurnost od vlage u narednom periodu.
Pristup ploči će biti onemogućen nestručnim licima zbog njihove lične bezbednosti, a i zbog sprečavanja oštećenja izolacionog sloja od hodanja.
Danas su zamenjena i dva ventilaciona otvora (na ploči zgrade) od poncinkoanog lima, od strane Javnog preduzeća za stambene usluge, kao i deo pocinkovanog lima, koji je nedostajao godinama na delu zida zajedničke terase.


06.04.2005.- Renoviranje hidroizolacije gornje ploče na našem soliteru.
Sutra 07.04.2005. godine otpočeće se sa radovima postavljanja novog sloja hiroizolacije na ploči naratu imati sigurnost od vlage u narednom periodu.
Pristup ploči će biti onemogućen nestručnim licima zbog njihove lične bezbednosti, a i zbog sprečavanja oštećenja izolacionog sloja od hodanja.
Danas su zamenjena i dva ventilaciona otvora (na ploči zgrade) od poncinkoanog lima, od strane Javnog preduzeća za stambene usluge, kao i deo pocinkovanog lima, koji je nedostajao godinama na delu zida zajedničke terase.


06.04.2005.- Renoviranje hidroizolacije gornje ploče na našem soliteru.
Sutra 07.04.2005. godine otpočeće se sa radovima postavljanja novog sloja hiroizolacije na ploči našeg solitera. Radove izvodi vlasnik reklamnog panoa, na krovu naše zgrade, o svom trošku, a po primedbi vlasnika stanova i dogovoru sa predsednikom zgrade, shodno Ugovoru. Nakon radova na izolaciji ploče završiće se i saniranje malih oštećenja nastalih u pojedinim stanovima koji se nalaze ispod gornje ploče.


17.02.2005.- Vlaga na plafonu kupatila stana 112 ispod reklame
- Na poziv vlasnice stana 112 utvrđeno je da se na plafonu kupatila pojavilo blago vlaženje te se pretpostavlja da je vlaženju uzrok reklamni pano na krovu zgrade.
Organizovan je Zapisnički uviđaj stanja sa vlasnikom reklamnog panoa, te je zaključeno da će vlasnik reklame čim se za to stvore vremenski uslovi otkloniti vlaženje tako što će staviti nov sloj izolacionog materijala na celoj ploči zgrade i okrečiti prostorije u stanu gde se pojavila vlaga.
Na osnovu Ugovora koji su potpisali predsednik zgrade i vlasnik reklame, predsednik će učiniti sve da radovi krenu što je pre moguće,a najviše će ih uslovljavati vremenske prilike, pri čemu radovi ne mogu da krenu dok ploča zgrade ne bude 100% suva.
Iz razgovora sa vlasnikom reklame utvrđeno je da je ista firma radila izolacioni sloj ploče i na susednom soliteru, gde je vlaženje, pa čak i prokišnjavanje bilo prisutno i pre stavljanja reklame. Nakon menjanja izolacije na ploči susedne zgrade utvrđeno je da je u stanovima ispod reklame potpuno suvo, tako da će i naše komšije imati mir, kad se nanese nov sloj izolacionog materijala na ploči naše zgrade.


18.12.2004.- NE RADI CENTRALNO GREJANJE U NAŠEM SOLITERU - Od jutarnjih časova u našem soliteru (a i u više drugih, susednih solitera) nema centralnog grejanja, koje nije došlo ni do momenta pisanja ove informacije (15:37 h). Iz razgovora sa Toplanom rečeno je da je došlo do pucanja nekih delova sistema. Na pitanje kad će kvar biti otklonjen nismo mogli dobiti informaciju, ali se očekuje da će sistem biti u funkciji u toku dana.

Što se tice slabog pritiska vode u cevima pojedinih stanova utvrdjeno je da se radilo o mulju, kamencicima koji su se nalazili u cevima. Radovi u stanovima su izvedeni o trosku vlasnika stanova, jer su nadlezni iz JP za stambene usluge rekli da takvi radovi nisu u njihovoj nadleznosti, jer te cevi ne pripadaju zajednickoj instalaciji.
07.12.2004.- SLAB PRITISAK VODE U KUHINJAMA POJEDINIH STANOVA
Pre nekoliko dana došlo je do kvara na vodovodnim cevima, van naše zgrade, pa je beogradski vodovod zatvorio i naš glavni ventil, nakon čega se kod pojedinih stanova javio slab pritisak vode u kuhinji. Iz razgovora sa Javnim preduzećem za održavanje stambenih zgrada (telefon: 606-168, šefica Desa) utvrđeno je da stambeno ne obavlja otklanjanje takvih kvarova, te je rečeno da i kad je stambeno obavljalo takve poslove (u zlatna vremena) radnici su u cevima stanova pronalazili kamenje, sitan pesak i mulj.
Zapušenje cevi moze biti kod česme ili kod ventila kuhinjskog u stanu. Stanovi koji su se žalili na ovaj problem su: 24, 35, 48, 52 i 53.
Ovaj problem je dao ideju predsedniku skupštine zgrade da vidi sa Beogradskim vodovodom mogućnost ugradnje mehaničkog filtera na cev koja dovodi vodu u zgradu, ukoliko za to postoje mogućnosti.
27.11.2004.- GREJANJE - Negde oko 19:00 časova došlo je do havarije na sistemu centralnog grejanja, tako da će naša stambena zgrada, kao i još neke stambene zgrade, ostati bez grejanja u noći između subote i nedelje.
Očekuje se da će grejanje biti ponovo normalizovano u toku nedelje - 28.11.2004.godine.
22.11.2004. - Danas je naša stambena zgrada ostala bez centralnog grejanja jer je nekome u zgradi pukla cev od grejanja. Centralno grejanje će biti pušteno odmah po uklanjanju kvara!
Primećeno je da majstori iz Toplane ispuštaju vodu iz instalacije na trotoar, sa vanjske strane zgrade, na šta će predsednik Skupštine stanara uložiti žalbu nadležnima s obzirom na činjenicu da u prostoriji Toplane u našoj zgradi postoji šaht za izliv vode, kao i pumpa koja vodu iz šahta tera u kanalizacioni sistem, ali ta ista pumpa ne radi već duže godina.
05.09.2004. - Mnogi korisnici automobila se žale na mali parking plac oko naše stambene zgrade, kao i nemogućnost parkiranja vozila u okolini kafića "Trokadero", jer se u pre podnevnim časovima vozila odvoze paukom.
Predsednik zgrade će se obratiti nadležnim opštinskim organima po pitanju proširenja parking placa u dvorištu naše stambene zgrade.
18.08.2004. - Naša ulazna, interfonska vrata ne rade, te su pozvani majstori, koji su utvrdili da je pukla kočnica na bravi, te je brava zamenjena novom.
Apelujem na vlasnike stanova da ne otvaraju vrata nepoznatim licima, odnosno osobama koje se ne predstavljaju, kao ni osobama koje dele reklamni materijal u PTT sandučiće.
29.07.2004. - Radovi na rekonstrukciji kabine drugog lifta su završeni, tako da su sad obe kabine liftova obložene laminatom, opremljene su sa ogledalima od pleksiglasa, ventilatorima zbog ventilacije te se u dogledno vreme planira i menjanje unutrašnjih vrata kabine novim vratima, a po preporuci majstora za održavanje liftova.28.07.2004. - Danas su otpočeli radovi na sređivanju kabine drugog lifta. Radovi će biti završeni 29.07.2004. godine. Prilikom izvođena radova utvrđeno je da je pod lifta (pod od dasaka) nakvašen ureom kućnih ljubimaca, te se ovom prilikom apeluje na vlasnike kućnih ljubimaca da obrate pažnju i spreče takve radnje ukoliko je to moguće!06.07.2004. - Negde oko 22:00 časova na N.Beogradu je nestala struja. Tom prilikom stanari naše stambene zgrade imali su priliku da se uvere u neophodnost akumulatorskih, rasvetnih, neonskih tela koja su postavljena na našem stepeništu od sredstava reklame na krovu naše stambene zgrade. Osvetljenost je sasvim dovoljna.
Fotografije prikazuju akumulatorsku rasvetu na stepeništu.

 
26.06.2004. - Danas je u svim prostorijama "smećarama" osposobljena rasveta nakon šest godina ne rada. Radom je utvrđeno da je prekid električne energije bio na četvrtom spratu našeg solitera.
O osposobljenom svetlu su obavešteni vlasnici stanova preko Oglasne table.
20.06.2004. - Danas su završeni radovi na rekonstrukciji jedne od dve kabine lifta.
Zidovi kabine su obloženi laminatom, pod lifta je obložen gumom, plafon je od mlečno belog pleksiglasa, a iznad plafona je postavljeno neonsko rasvetno telo umesto sijaličnog, kao i ogledalo od pleksiglasa.
Pored neonke u plafonu lift kabine se nalazi i ventilator kabine.
Uvedene su i neke izmene kod same kabine a to je da nenoska rasveta radi non-stop, dok će se ventilator aktivirati ulaskom osobe u kabinu.
Radovi na drugoj lift kabini počeće oko 10.07.2004. godine.

 
29.05.2004. - Danas je završen najveći deo posla oko menjanja stepenišne rasvete iz sijalične u neonsku, čime se postiglo osvetljenije stepenište i ušteda utroška zajedničke električne energije.
Na svaki sprat je postavljeno po dve neonke sa po dve neonske sijalice i jedno rasvetno "Panik" svetlo, koje u slučaju nestanka struje drži do 6 sati osvetljeno stepenište našeg solitera.
Radovi na montaži reklamnog panoa teku kako je i predviđeno, uz nadzor stručnog lica.
Kad se završe radovi na montaži reklamnog panoa u zgradi će se otpočeti ostali radovi:
sređivanje lift kabina, farbanje cele lift konstrukcije, krečenje stepeništa u belu boju, farbanje ograde na stepeništu, kao i drvenih rukohvata i na kraju detaljno pranje svakog sprata Domestosom.

Osvetljenje stepeništa sa sijalicama i osvetljenje sa sada postavljenom neonskom rasvetom.

NOVA NEONSKA RASVETA NA STEPENIŠTU:


STEPENIŠNA RASVETA (stara sa sijalicama) PRE RADOVA:

27.05.2004. - Danas će na krovu naše zgrade početi radovi na postavljanju-montiranju konstrukcije reklamnog bilborda. Reklama se postavlja na osnovu Odluke Skupštine zgrade koja ima saglasnost vlasnika stanova u iznosu od preko 80% vlasnika stanova, na osnovu Odobrenja drugih nadležnih opštinskih i drugih organa, kao i Ugovora sklopljenog izmedju predsednika Skupštine zgrade i vlasnika reklamnog panoa, a po ovlašćenju vlasnika stanova.
Antene, na krovu zgrade koje će ometati podizanje same konstrukcije, će biti pomerene na bezbednije mesto, s tim da će ostati u funkciji, a nakon radova će iste biti vraćene u prvobitni položaj.
Novčanim sredstvima od reklame u zgradi će danas otpočeti radovi na zameni sijalične, stepenišne rasvete u neonsku, sa po dva rasvetna tela od 1,2 m (na spratu), na svakom po dve neonske sijalice i jedno panik svetlo dužine 65 cm sa po jednom neonskom sijalicom.
Pored navedenih radova obaviće se i:
sređivanje lift kabina, farbanje cele lift konstrukcije, krečenje stepeništa u belu boju, farbanje ograde na stepeništu, kao i drvenih rukohvata i na kraju ide detaljno pranje svakog sprata Domestosom.
19.05.2004. - Oko 20:00 časova predsednik zgrade je dogovorio sastanak sa majstorima za gletovanje prizemlja, čiji su zidovi neravni, kao i uklanjanje ostatka pločica, koje su loše zalepljene na zid. U momentu dok su majstori premeravali zidove prizemlja naišao je sin jedne vlasnice stana Stevo Utvić koji je fizički napao predsednika skupštine zgrade. Predsednik je pozvao organe unutrašnjih poslova koji su odmah odreagovali i napravili službenu prijavu. Predsednik Zoran Madžarević je kasnije odvezen u dežurni bolnički centar u Zemunu gde je utvrđeno da su mu nanesene lakše fizičke povrede nosa od strane Stevana Utvića, te je savetovan rendgenski pregled. Najčudnije je to što je predsednik napadnut ne znajući koji je razlog tome, ali pretpostavlja da je u pitanju bes što se i u ovoj zgradi uvodi red. Ne misli se na red u obliku javnog reda, već se u zgradi radi, a uskoro se pripremaju i radovi na kompletnoj restauraciji unutrašnjosti zgrade. Vrlo čudno, ali realno prisutno među svima nama!15.05.2004. - Do danas se u našoj stambenoj zgradi više od 70% vlasnika stanova izjasnilo da su za menjanje stepenišne rasvete u neonsku i popravku, sređivanje lift kabina.
Predsednik zgrade će pored ovakvog izjašnjavanja pokušati odraditi i više, kao npr. krečenje stepeništa, farbanje rukohvata na stepeništu i farbanje lift konstrukcije.
03.05.2004. - Početkom maja 2004. godine počeće radovi na krovu naše stambene zgrade na izgradnji noseće konstrukcije koja će služiti za veliki bilbord-reklamu. Sredstva od reklamnog panoa će se koristiti za održavanje stambene zgrade.
Vlasnicima stanova je predsednik Skupštine zgrade podelio ankete sa kojima želi da vidi šta vlasnici stanova misle o tome u šta je najneophodnije uložiti novac kad je u pitanju održavanje naše zgrade.
Što se tiče održavanja predsednik je ubeđen da ce uspeti od sredstava: obnoviti kabine liftova, zameniti sijaličnu rasvetu neonskom, okrečiti zgradu sa unutrašnje strane i srediti prilaz zgradi, popločavanjem sa betonskim pločama.
20.03.2004. - U zgradi pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za proterane srbe na Kosmeta od strane albanskih terorista. Pomoć će biti poslana BEO TAXI-jem.  Apelujemo na sve predsednike Skupština stanara, kao i gradjane dobre volje, da organizuju prikupljanje pomoći u obliku, ćebadi, odeće, konzervirane hrane, lekova te da istu pošalju besplatno BEO TAXI-jem na odredišta predviđena za odvoženje pomoći na Kosovo !!17.02.2004. - Obnovljen je spisak vlasnika stanova koji se nalazi u prizemlju naše stambnene zgrade.12.01.2004. - Lampa ulične rasvete pored ulaza u našu garažu prestala da radi pa su pozvani radnici EPS-a, koji su odmah došli da zamene sijalicu, pri čemu ih javno pohvaljujemo za ažuran i korektan rad.17.11.2003. - Potpisan Ugovor sa preduzećem "UNIMAR" kojim se deo krova izdaje za postavljanje velike svetleće reklame. Ugovor nije validan sve dok opštinski organi ne daju saglasnost za postavljanje reklame na krov naše zgrade.03.11.2003. - inspekcijski organi koji su došli da utvrde validnost uklanjanja klupa ispred zgrade su utvrdili da su klupe uklonjene legalno uz saglasnost većine vlasnika stanova naše stambene zgrade.15.10.2003. - Održan konstruktivan sastanak sa članom izvršnog odbora Opštine Novi Beograd i predsednikom naše stambene zgrade gde se razgovaralo o svim tekućim problemima kao i o planovima koje predsednik stambene zgrade ima nameru provesti u stambenoj zgradi a sa uskom saradnjom sa nadležnim opštinskim organima.11.10.2003. - Pojedini vlasnici stanova često "napadaju" predsednika Skupštine stanara zbog uklanjanja klupa, ali oni moraju da shvate da odluke u stambenoj zgradi ne donosi predsednik, već većina vlasnika stanova. Tako da ako većina traži da se klupe stave, one će se staviti! O problemima je putem emaila obaveštena i Opština N.Beograd.10.10.2003. - Pojedini vlasnici kivni na uklanjanje klupa su počeli da izmišljaju da klupe nije uklonilo zelenilo, već predsednik zgrade.....da su klupe odnešene u vikendicu predsednika, koja i ne postoji.......da potpisi ne postoje i pored toga to su svesni da svako od njih može da pogleda potpise na uvid.09.10.2003. - Radnici JKP "Zelenilo-Beograd" su uklonili četiri klupe koje su se nalazile neposredno ispred ulaza u našu stambenu zgradu.
Na inicijativu vlasnika stanova koji žive na nižim spratovima naše stambene zgrade pokrenulo se pitanje da li klupe sklanjati ili ne?
Zelenilo nas je obavestilo da su uz konsultacije sa nadzornim organom, zaključili da se klupe mogu ukloniti, ukoliko im se dostave na uvid potpisi većine stanara (50%+1).
Sobzirom na činjenicu da u našoj stambenoj zgradi ima 114 stanova ukupno je sakupljeno 59 potpisa za uklanjanje klupa, ta čini 51,75%. Kako vlasnici stanova, koji su potpisali, kažu klupe treba ukloniti jer se na njima ljudi svađaju, ometaju javni red i mir, na njima se ispija alkohol iz prodavnice, pa je i više puta milicija intervenisala, tako da vlasnici nižih spratova nemaju mir.

Predsednik Skupštine stanara će razmotriti zainteresovanost da se na velikom, praznom placu (zelenoj površini) ispred zgrade napravi mesto za decu i starije osoba, a u saradnji sa opštinskim organima, zelenilom kao i sa drugim predsednicima susednih zgrada.30.09.2003. - Radnici JP EPS došli da osposobe jednu od novopostavljenih lampi spoljne rasvete naše stambene zgrade. Postavljeno je petnaest novih lampi. Apelujemo da građani bloka broj 2 čuvaju novopostavljena rasvetna tela. Ovom prilikom želimo da pohvalimo rukovodstvo i radnike JP EPS koji su odmah odreagovali na email predsednika Skupštine stanara.05.09.2003. Rešetke na ulaznim vratima i rukohvat

Danas su u našoj stambenoj zgradi postavljene rešetke na ulazna vrata i rukohvat dužine devet metara. Verujem da će rešetke uz interfon uvećati bezbednost stambene zgrade.04.09.2003. PRAVA NAD ZAKUPLJENIM ZAJEDNIČKIM PROSTORIJAMA

Predsednik skupštine stanara je nezvanično saznao da su pojedini korisnici zajedničkih prostorija izvršili pripajanje
zakupljenog prostora stambenom prostoru o čemu će se uskoro sprovesti istraga nadležnih organa, a počinioci će se
zakonski kazniti za štetu nanešenu stambenoj zgradi i skupštini stanara.
10.07.2003. - 13.07.2003. RENOVIRANJE PRIZEMLJA ZGRADE

Predsednik skupštine stanara i komšija Ćirlija Dušan (koji zaslužuje svaku pohvalu) su otpočeli renoviranje prizemlja stambene zgrade o trošku skupštine stanara. Renoviranje se sastoji u sledećem:

-skidanje pločica sa zida, koje je postavio bivi predsednik skupštine stanara, jer su loše zalepljene, pa je do danas otpalo oko 50% zalepljenih pločica, (bitno je napomenuti da je bivši predsednik na sastanku skupštine stanara, od 01.10.2002. godine, obećao da će popraviti te pločice, pa ih nije popravio ni do dan danas),
- krečenje zidova jupolom,
- farbanje oglasnih tabli iz plave u belu boju, kao i drvenih vrata koja vode u zajedničke prostorije,
- farbanje ulaznih vrata (četvero vrata) u bordo crvenu boju,
- farbanje vrata lifta u prizemlju u otvorenu, žutu boju.
Ovim će sam ulaz u zgradu biti otvoreniji i življi, jer stepenište nema prozore, koji osvetljavaju ulaz, a i sama vrata će se zaštititi od daljeg propadanja i truljenja. Od danas će se redovno kupovati (za po dva sprata) boja za dalje farbanje vrata - konstrukcije lifta do 13-og sprata, s tim to će se za ovaj posao uzimati dobrovoljci, stanari
zgrade.
Povodom gore pomenutog izvršeno je i fotografisanje:

           

Vrata liftova su ovako nekad izgledala:


20.06.2003. BESPRAVNO PRIKLJUČENJE NA VODOVODNI I KANALIZACIONI SISTEM ZGRADE
(pravno ili bespravno)

20.06.2003. godine u prostorijama suterena naše stambene zgrade utvrđeno je da je vlasnik prodavnice "Tiki", koja
se nalazi u prizemlju naše stambene zgrade izvršio priključenje kanalizacionog sistema svoje prodavnice na zajednički sistem našeg solitera, na revizioni otvor zajedničke cevi.
O pomenutom su obavešteni svi nadležni organi (Građevinska inspecija Opštine Novi Beograd, Garđevinska inspekcija grada Beograda, JP Stambeno, JP Vodovod i kanalizacija), jer vlasnik STR Tiki me nije ni usmeno obavestio o izvođenju pomenutih radova, kako bi se utvrdilo da li imenovani ima zakonom predviđeno odobrenje, kao i projekat na osnovu kog bi se odobrili ovakvi radovi priključka njegovog sistema na naš zajednički sitem.
Predsednik skupštine stanara će se upoznati i sa Zakonom koji definiše priključenje poslovnog prostora na instalacionu, zajedničku mrežu skupštine stanara.
Povodom gore pomenutog izvršeno je i fotografisanje:  

- uz gore navedenu vest utvrđeno da je reč o bespravnim radovima po Rešenju od 11.07.2003.godine koje je predsednik skupštine stanara dobio od građevinskog inspektora g-dina Ljube Popovića iz Opštine Novi Beograd kojim se nalaže da vlasnik str "Tiki" odmah obustavi dalje izvođenje radova i pribavi novo odnosno izmeni postojeće odobrenje za izgradnju za navedene radove suprotno izdatoj građevinskoj dozvoli od 20.04.2000.-te godine.

Stanje je i dan danas nepromenjeno, odnosno i dalje poslovni prostor koristi našu vodovodnu mrežu (posle našeg vodomera) i naš revizironi otvor kanalizacione cevi za svoje potrebe što po Zakonu o izgradnji Republike Srbije nije dozvoljeno.
19.06.2003.PROTIV POŽARNA OBUKA U NAŠOJ ZGRADI

Dana 19.06.2003. godine u 14:00h u prostorijama suterena naše stambene zgrade održaće se protiv-požarna obuka sa temom:
"Kako se koristi PP aparat?" 
Svi zainteresovani mogu da prisustvuju besplatnoj,dvočasovnoj obuci, bez obzira da li su iz naše stambene zgrade ili ne. Obuku drže stručna lica iz protiv-požarne zaštite iz preduzeća Vatrosprem.
07.06.2003.NOVINE O NAMA

Dana 07.06.2003. godine u "Ekspers politici" izišao je novinski članak o našoj zgradi. Opširnije.04.06.2003. KUPOVINA I POSTAVLJANJE PP APARATA

Dana 06.06.2003. godine u našu stambenu zgradu je postavljeno pet protiv požarnih aparata tipa "S-6" i "S-9" na 1, 4, 7, 10 i 13 spratu.
Zgrada je nekad imala protiv protivpožarne aparate, ali su oni vremenom nestali.
Svesni činjenice da u zgradi nemamo ugrađene hidrante koji obezbeđuju protivpoćarnu bezbednost objekta i ljudi odlučeno da je da se protivpožarni aparati kupe sredstvima stambene zgrade. Na našem sajtu imate i uputstvo za njihovu
upotrebu.
Pored navedenog biće zakazana prezentacija od strane stručnog osoblja na temu kako se koristi aparat, uz demonstraciju. Prezentaciji mogu da prisustvuju svi zainteresovani, a obaveštenje kad će se ona odrati biće postavljeno na našem internet sajtu i OGLASNOJ TABLI.
DODATNO ČIĆENJE ZGRADE

Od 18.06.2003.godine u našoj stambenoj zgradi uvešće se dodatno čišćenje prizemlja. Pored čistačica angažovanih
od strane "Javnog preduzeća za stambene usluge", koje čiste celo stepenite tri puta mesečno.
Ovakva odluka usledila je nakon činjeničnog stanja, kao i mnogobrojnih pritužbi od strane vlasnika stanova, da je prizemlje prljavo, a uzimajući u obzir činjenicu da u našoj zgradi živi oko 300 ljudi i da svi oni najmanje jednom prođu kroz prizemlje logično je da se uvede dodatno čićenje prizemlja.20.05.2003. POHVALE OD OPŠTINE I DRUGIH

Na na email nam stižu mnogobrojne pohvale:

Opština Novi Beograd nam je poslala pohvale vezano za naš web-sajt:
"Čestitamo na ovako urađenoj prezentaciji"

Pored Opštine mnogobrojni predsednici Skupština stanara nam se javljaju s ciljem da saopšte kako je gradu bila potrebana ovakva prezentacija, na kojoj će dobiti informacije i odgovore na svoja pitanja.

Drago nam je da smo uspeli u ideji da ovaj sajt dobije dimenziju sajta na kom će mnogi predsednici, vlasnici stanova pronaći odgovore na svoja pitanja, kao i pronaći podsticaj za lepu kuću, a samim tim i lepši Beograd.
Koristimo ovu priliku da se svima zahvalimo!20.05.2003. ZID KOME JE OTPAO MALTER - RENOVIRAN

Zid, na zajedničkoj terasi zgrade, kome je otpao malter sa unutrašnje strane je renoviran, čime će se sprečiti propadanje i prokišnjavanje u stanu 105 na trinaestom spratu.

27.05.2003. OSVETLJENJE OKO ZGRADE

Osposobljena je spoljna, gradska rasveta oko naše stambene zgrade, kako bi nam prilaz zgradi bio lepo
osvetljen. Kupovinu i postavljanje sijalica u sijalična tela je postavio predsednik skupštine stanara o trošku zgrade.03.05.2003. SREĐIVANJE CVETNJAKA

Dana 03.05.2003.god. predsednik je okopao cvetnjak ispred ulaza u našu zgradu, a 04.05.2003. god. posađene
su sadnice Evonimus japonica variacata, kao i četiri ruže "penjačice".

Dva dana nakon sadnje cveća NN lice je počupalo svo cveće iz cvetnjaka.
Vandalski čin je prijavljen MUP-u Novi Beograd.20.04.2003. KLUPE ISPRED ULAZA U STAMBENU ZGRADU

Na osnovu predloga vlasnika stanova pokrenuta je akcija skupljanja potpisa vlasnika stanova za uklanjanje klupa,
koje se nalaze neposredno ispred ulaza u našu stambenu zgradu.
Vlasnici stanova su takav predlog predložili jer se na klupama okupljaju posetioci prodavnice, koja se nalazi pored ulaza u zgardu, te na istima "ispijaju" alkoholna pića, pa se time remeti red i mir vlasnika stanova nižih spratova našeg solitera kao i ljudi koji ulaze u naš soliter.
Klupe su često bile razlog pozivanja Policije (o čemu MUP ima više do 20 zapisnika), jer se neko potukao, vikao i drugo...

Klupe je uklonilo JKP Gradsko zelenilo i odvezlo.MENJANJE PTT SANDUČIĆA

Preduzeće "TEHNOPROM" je dalo ponudu za zamenu PTT sandučića po ceni od 800,00 dinara po stanu. U toku je
prikupljanje potpisa kako bi se utvrdio tačan broj zainteresovanih vlasnika za takvu akciju.

Zbog nedovoljnog broja zainteresovanih vlasnika stanova neće se pristupiti zameni drvenih sandučića novim,
metalnim.UPLATE O ZAKUPU ZAJEDNIČKIH PROSTORIJA

Uplate o zakupima zajedničkih prostorija se obavljaju na žiro račun zgrade, pri čemu se
obavezno u rubrici poziv na broj stavlja broj Ugovora o zakupu prostorije.

Potrebno je napomenuti da svi Zakupci zajedničkih prostorija na vreme, redovno uplaćuju svoje obaveze prema našoj zgradi - do 15-og u mesecu za tekući mesec. Predsednik skupštine stanara je u obavezi da do 05-og u mesecu, za
tekući mesec, dostavi priznanice u PTT sandučiće Zakupaca.

Zašto žiralno? Zašto da plaćamo porez?

Odgovor je u početku bio nejasan, ali je meni kao predsedniku sada jasno da redovnim uplatama poreza, na osnovu prihoda od Zakupa, obezbeđujem sebi miran san, a zgradi red i mir.Decembar 2002. godine UVEDEN INTERFON

Interfon je ugrađen uz saglasnost vlasnika stanova u procentu od 97%. Vlasnici stanova koji žele naknadno da
izvrše ugradnju interfona, mogu da se obrate na telefon 064-132-43-47 (Bojan, vlasnik SZR "ELEKTRO-IMPULS"), koji
nam je po najpovoljnijoj ceni ugradio interfon u stanove.

Pored velike skeptičnosti pojedinaca pokazalo se da interfon u našoj zgradi dobro fukcioniše (sa retkim kvarovima) te nam je isti u ulazu zgrade obezbedio mir. Jedini problem za kojeg još ne znamo kako ga rešiti, jesu reklamni materijali koji nam se svakodnevno prepunjavaju sandučiće, a isti se kasnije od strane vlasnika PTT sandučića raznose po podu zgrade.
Dana 01.01.2003. obnovljena je staklena kupola na krovu naše stambene zgrade.

Radovi su obuhvatili menjanje gita koji drži stakla, nabavku novih armiranih stakala i njihovu ugradnju, koja je bila izuzetno komplikovana jer se kupola nalazi iznad stepeništa, na 15-om spratu.
Stakla na staklenoj kupoli nisu menjana od 1963. godine od kako je zgrada useljena. Stakla su delimično bila polomljena pa su propuštala vodu kišnicu u zgradu i ugrožavala bezbednost ljudi, jer je pretila opasnost da neka i otpadnu i padnu na stepenište.


17.04.2003. na intervenciju predsednika, zamanjena su dva diktatora u prizemlju na vratima liftova, zbog
pritužbi da vrata lupaju. Radove izvodio: "Javno preduzeće za stambene usluge"U aprilu 2003. će početi radovi na rekonstrukciji zelenila ispred ulaza u našu stambenu zgradu.SVETLEĆA REKLAMA NA KROVU ZGRADE

Na krovu naše stambene zgrade postaviće se velika svetleća reklama preduzeća koje bude dalo najpovoljniju ponudu, a novac će se iskoristiti za rekonstrukciju dotrajalih delova lifta i ostalih vitalnih sistema zgrade.

Bili smo u pregovorima sa "DHL"-om, "ZEKSTRA"-om, "MERKATOROM"-om, "BAMBI"-jem, "UNIA" ali pregovori nisu uspeli. Trenutno smo u pregovorima sa preduzećem "EUROPLAKAT".GARAŽIRANJE VOZILA U SUTERENU ZGRADE

Svi zainteresovani vlasnici stanova za parkiranje vozila u garaži zgrade, neka se obrate "Javnom preduzeću za stambene usluge" na telefon 011/397-62-23 kako bi sklopili Ugovor o korišćenju iste.KREČENJE I OSVETLJAVANJE GARAŽE

U septembru 2002. godine okrečena je prostorija namenjena za garažiranje vozila, a ispred ulaznih vrata je postavljeno jedno rasvetno telo, kojeg nije bilo. Odnosno, ispred ulaznih vrata garaže postoje dva izvoda struje za
rasvetna tela, bez lustera i grla, pa je predsednik Skupštine stanara postavio jedno rasvetno telo koje se pali sa unutrašnje strane garaže.PEČAT STAMBENE ZGRADE

Pečat stambene zgrade je promenjen i novi je na snazi od 20.oktobra 2002. godine, dok je stari proglašen nevalidnim preko Službenog lista RS. Detaljnije.
Svi organi su o tome zvanično obaveteni.SPISAK VLASNIKA STANOVA

Spisak stanara se redovno ažurira. Mole se vlasnici stanova da sve izmene dostave na naš email ili u PTT sanduče broj 106 u pismenoj formi.

KONTAKT UPRAVNIKA
LIFT - KVAR I INTERVENCIJE
PVC PROZORI I VRATA

Popravka pvc i alu prozora i vrata. Brzo i profesionalno po povoljnim cenama.
Za našu zgradu specijalan popust.
Tel: +381.60.570.27.40

CENTRALNO GREJANJE
KABLOVSKA TELEVIZIJA
SAJTOVI ZGRADA
HITNA POMOĆ 194
VATROGASCI 193
POLICIJA 192
POLICIJA NOVI BEOGRAD 011 300 8014